Ajacieden gewaarschuwd: 'Met je handen een tv-scherm uitbeelden is meteen geel'

Ajacieden gewaarschuwd: 'Met je handen een tv-scherm uitbeelden is meteen geel'

08-02-2019 07:35
41

Aron Winter waarschuwt de Ajacieden voor de scheidsrechters tijdens de achtste finales van de Champions League tegen Real Madrid. De assistent-trainer van Ajax ging naar de bijeenkomst van de UEFA over de invoering van de VAR.

Daar kreeg Winter te horen hoe scheidsrechters zullen omgaan met een eventuele roep om een videoscheidsrechter. "De UEFA tolereert dat niet van spelers of trainers", tekent De Telegraaf op uit de mond van Winter. "Spelers of trainers die met hun handen een tv-scherm uitbeelden krijgen onmiddellijk geel."

Verder kreeg de assistent-trainer weinig nieuwe dingen te horen op de UEFA-bijeenkomst in Frankfurt. "Het zijn de regels, die we in Nederland al een tijd gewend zijn. En Real kent de VAR vanuit La Liga. Voor de Engelse clubs was het vooral een goede bijeenkomst, omdat er in de Premier League nog geen gebruik wordt gemaakt van de tv-beelden."

Persoonlijk vindt Winter de invoering van de videoscheidsrechter in de knock-outfase van het miljardenbal een goede zaak. "Ik vind het fijn, want je ziet in de Eredivisie dat het voetbal eerlijker wordt."