Van Hooijdonk 'gaat Van Halst achterna': 'TV-analisten zijn garantie voor ellende'

Van Hooijdonk 'gaat Van Halst achterna': 'TV-analisten zijn garantie voor ellende'

08-02-2019 08:45
41

Valentijn Driessen denkt dat de missie van Pierre Hooijdonk bij NAC Breda gedoemd is te mislukken. De 49-jarige oud-spits maakt sinds kort deel uit van de technische leiding in het Rat Verlegh Stadion, maar Driessen denkt niet dat de Studio Voetbal-analist hiervoor de juiste kwaliteiten heeft.

Volgens de journalist ontbreekt het Van Hooijdonk aan ervaring in een soortgelijke functie en aan het juiste netwerk. 'Met alleen je grote naam en status als mister NAC en kundige televisieanalist red je het niet', schrijft Driessen in zijn column van vrijdagochtend.

Wedden

Meer odds

De chef voetbal van De Telegraaf vreest dat Van Hooijdonk dezelfde kant opgaat als collega-analist Jan van Halst, die vorig seizoen instapte bij FC Twente. 'Een goede wedstrijdanalyse op televisie, een oordeel vellen over de coach of het leiden van een club blijken totaal iets anders dan zelf de verantwoordelijkheid dragen over een elftal of een club.' De vaste tafelgast van Veronica Inside laat in de kop boven zijn column weten dat 'televisieanalisten garantie voor ellende' zijn.