Update: Minuut stilte voor Sala bij Europese wedstrijden

Update: Minuut stilte voor Sala bij Europese wedstrijden

12-02-2019 10:07 Laatste update: 10:08
63

In de Ligue 1 en de Ligue 2 zal komend weekend worden stilgestaan bij het overlijden van Emiliano Sala. Alle wedstrijden worden voorafgegaan door een minuut applaus, zo heeft de Franse voetbalbond laten weten.

Op maandag 21 januari verdween het vliegtuigje waarin voetballer Sala (28) en piloot David Ibbotson zaten van de radar. Sala was op weg naar Wales, waar hij een contract had getekend bij Cardiff City. Het toestel werd zondag gevonden op de bodem van Het Kanaal, maandag werd een lichaam gevonden. Inmiddels is bekend dat het om het lichaam van Sala gaat.

In de Ligue 1 staat vrijdagavond de wedstrijd tussen Dijon en Olympique Marseille op het programma. In de Ligue 2 worden meerdere wedstrijden gespeeld.
Ondertussen heeft FC Nantes, dat Sala voor zeventien miljoen euro verkocht aan Cardiff, laten weten die transfersom alsnog te willen ontvangen.

Update 12/02, 10:07 uur: Voorafgaand aan alle wedstrijden in de Europa League en Champions League zal deze week een minuut stilte worden gehouden als eerbetoon aan de Argentijnse voetballer Emiliano Sala. Dat heeft de UEFA laten weten. Ook voorafgaand aan Ajax - Real Madrid zal woensdagavond dus een minuut stilte worden gehouden. 

De clubs mogen er daarnaast ook voor kiezen om rouwbanden te dragen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!