Update: Lyon publiceert statement na salarisartikel van L'Équipe: 'Klopt niet'

Update: Lyon publiceert statement na salarisartikel van L'Équipe: 'Klopt niet'

08-02-2019 20:44 Laatste update: 20:41
41

Paris Saint-Germain is met afstand de best betalende club in de Ligue 1. In de top-tien van spelers met de hoogste salarissen, staan negen spelers van de Franse grootmacht.

Dat heeft L'Equipe uitgezocht. Neymar is de absolute grootverdiener in de Ligue 1. Hij verdient bruto 3,06 miljoen euro per maand en heeft een ruime voorsprong op de nummer twee van de ranglijst, Kylian Mbappé. De twintigjarige wereldkampioen casht maandelijks 1,73 miljoen. Edinson Cavani maakt het podium compleet met een maandsalaris van 1,54 miljoen.

Radamel Falcao, spits van laagvlieger AS Monaco, is de enige niet-PSG-speler in de top-tien. Hij neemt de zesde plaats in met een maandsalaris van 750.000 euro. Dat is evenveel als PSG-doelman Gianluigi Buffon. Het gemiddelde maandsalaris bij PSG is 820.000 euro. Thomas Tuchel van PSG is de best verdienende trainer met 420.000 euro.

De Oranje-internationals in Frankrijk hebben overigens ook weinig te klagen. Kevin Strootman (Olympique Marseille) en Memphis Depay (Olympique Lyon) behoren niet tot de grootverdieners in Ligue 1, maar strijken maandelijks toch respectievelijk 500.000 en 360.000 euro op.

Update 20.44: Olympique Lyon is niet blij met de publicaties in L'Équipe en trekt in een officieel statement hard van leer tegen de gezaghebbende sportkrant. 'Het zijn blijkbaar moeilijke tijden voor de Franse journalistiek. Marketing is klaarblijkelijk belangrijker', laat de nummer 3 van de Ligue 1 weten. 'Alle cijfers met betrekking tot Olympique Lyon kloppen niet.'