'Helemaal krankjorum als Kuipers geen penalty geeft, maar die kolere VAR wel'

'Helemaal krankjorum als Kuipers geen penalty geeft, maar die kolere VAR wel'

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 12:58vr 08-02-2019 om 12:58

Hans Kraay junior heeft te doen met FC Utrecht. De afgelopen vier wedstrijden gingen verloren, terwijl de VAR een grote rol speelde bij de laatste nederlaag bij PEC Zwolle (4-3).

"Als alles normaal loopt, wint Utrecht bij PEC en is er geen crisis, hè?", zegt Kraay tegen het Algemeen Dagblad. "Ik had dezelfde emoties als Dick Advocaat na afloop had. Natuurlijk word je helemaal krankjorum als Björn Kuipers geen penalty geeft, maar die kolere VAR wel."

Dat Utrecht de wedstrijd helemaal uit handen gaf, begrijpt Kraay niet. "Ook een speler mag dan teleurgesteld zijn, maar je hoeft niet de tent open te gooien. Bij de 4-3 was er geen rugdekking, geen druk op de bal. Ik vond het opmerkelijk dat het zo ongeorganiseerd was, want juist Willem Janssen is een prima regelaar."

Zondag staat FC Utrecht - PSV op het programma. Kraay: "Het Utrecht-publiek lijkt op het Feyenoord-publiek: als het achter je staat, gaan spelers tien, vijftien procent beter spelen. Ik zou als supporter willen zien dat FC Utrecht in de eerste minuten PSV bij de strot grijpt. Dick gaat de spelers ongelooflijk oppeppen. Dat kan hij als geen ander."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws