Ten Hag eens met PSV-collega Van Bommel: We moeten een regeling treffen

Ten Hag eens met PSV-collega Van Bommel: "We moeten een regeling treffen"

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 13:28vr 08-02-2019 om 13:28

Erik ten Hag vindt dat ook Ajax-spelers die ouder zijn dan 23 jaar minuten moeten kunnen maken in de Keuken Kampioen Divisie. PSV-trainer Mark van Bommel deed die oproep onlangs - en Ten Hag is het daarmee eens.

"Ja, dat vind ik ook", verklaart Ten Hag op de persconferentie voor Heracles Almelo-uit. "We moeten een regeling treffen voor spelers die langdurig geblesseerd zijn. Dat is in het belang van het Nederlandse voetbal."

Joël Veltman geldt als voorbeeld. De Ajacied is op de weg terug na een zware knieblessure, maar kan door zijn leeftijd (27) alleen minuten maken in Ajax 1. Ten Hag: "Veltman is een potentiële international. Je moet zo'n speler, die er lang uit is geweest, één, twee of drie wedstrijden de kans geven."

Veltman is volgens zijn trainer fysiek in staat om aan de aftrap te staan tegen Heracles. "Als je op de bank zit, kun je ook spelen. Hij zou theoretisch ook kunnen beginnen. Hij heeft wedstrijden nodig. We proberen daarom wat te organiseren, maar uiteindelijk gaat ook om wedstrijden om het echie."

Poll

Eens met Ten Hag en Van Bommel?

(3091 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws