'Ik ga pas nadenken als ik echt gevraagd word door Feyenoord'

'Ik ga pas nadenken als ik echt gevraagd word door Feyenoord'

08-02-2019 13:54 Laatste update: 13:56
23

John de Wolf werd door De Telegraaf naar voren geschoven als mogelijke assistent-trainer van Henk Fraser bij Feyenoord, maar zegt nog niet te zijn benaderd. Zolang dat niet gebeurd is, houdt hij zich niet bezig met alle speculaties. Nadat bekend is geworden dat Dick Advocaat 'nee' heeft gezegd tegen Feyenoord, moet de club doorschakelen.

"Er wordt zoveel gespeculeerd en geroepen. Zolang je zelf nog niets hebt vernomen, moet je keihard lachen om wat er tegenwoordig allemaal geschreven wordt", zegt De Wolf bij Radio538. "Het is altijd leuk als je door anderen genoemd wordt, maar het is niet dat ik helemaal in de war raak en dat er iets speelt. Ik ga pas nadenken over dingen als het echt aan de orde en als ik benaderd ben. Wat daaromheen gebeurt is de ver-van-m'n-bed-show."

"Ik heb Advocaat geroepen voor de korte termijn en heb ook Fraser genoemd omdat het een jongen van de club is en in de opleiding heeft gezeten. Helaas zie je die talenten niet zo vaak. Ik neem Van Bronckhorst niets kwalijk, want hij heeft het met alle prijzen fantastisch gedaan, maar Feyenoord staat ook bekend om de jeugdopleiding."

De Wolf komt met voorbeelden. "De grote talenten als Fer, Wijnaldum, en Martins Indi waren het kapitaal van de club. Dat waren jonge jongens die in het eerste kwamen, goed presteerden en voor veel geld werden verkocht. Dat mis ik ook een beetje bij Feyenoord. Ze moeten naar een trainer kijken die daarvoor openstaat. Ik zou het graag meer op het veld zien bij het eerste."

En dus denkt De Wolf dat Henk Fraser een goede kandidaat is voor Feyenoord. "Hij heeft sympathie bij de supporters, is jeugdtrainer geweest en weet precies wat er van hem wordt verwacht en wat er rondloopt. Hij is nu een aantal jaren hoofdtrainer. Of wij een goede combinatie zouden zijn? Kijk de beelden maar terug, hoe we in het veld stonden", doelt hij op zijn tijd als speler. Fraser speelde jarenlang samen met De Wolf.

"Ik ga pas nadenken als ik echt gevraagd word", sluit De Wolf af. "Ik ben nu ook trainer van Spakenburg en heb net met m'n gezonde verstand m'n contract verlengd. Ik denk pas na als het echt aan de orde is."

Lees ook: Telegraaf: Fraser geïnteresseerd in Feyenoord-job, De Wolf ziet hereniging zitten