Reactie Van Bronckhorst: Ik zag vanmorgen dat hij het niet gaat worden

Reactie Van Bronckhorst: "Ik zag vanmorgen dat hij het niet gaat worden"

08-02-2019 14:10
13

Giovanni van Bronckhorst heeft geen contact gehad met Dick Advocaat over het hoofdtrainerschap bij Feyenoord. Vrijdag werd bekend dat de 71-jarige oefenmeester geen trainer wordt in De Kuip. Advocaat was de enige kandidaat van Feyenoord om Van Bronckhorst op te volgen.

"Ik heb geen contact gehad met Dick", reageert Van Bronckhorst vrijdag op de wekelijkse persconferentie, opgetekend door RTV Rijnmond. "Ik zag vanmorgen dat hij het niet gaat worden. Je leest er veel over, maar het is niet aan mij. Het is aan de club. Zij kiezen de best mogelijke kandidaat. Ik heb een goede band met Dick wij hebben elkaar vaker gevonden. Hij is een belangrijk persoon voor mij."

Volgens De Telegraaf haakte Advocaat af omdat er veel negativiteit is ontstaan rond zijn aanstelling. "Of ik snap dat hij afhaakt door de publieke opinie? Er wordt heel erg veel over deze club gepraat, dat is zo", citeert het Algemeen Dagblad Van Bronckhorst.

Na de afmelding van Advocaat wordt er gespeculeerd over een andere opvolger voor Van Bronckhorst. De Telegraaf schoof Henk Fraser naar voren, samen met John de Wolf als assistent-trainer. Laatstgenoemde reageerde vrijdag bij Radio538 op die suggestie. 

Lees ook: Telegraaf: Fraser geïnteresseerd in Feyenoord-job, De Wolf ziet hereniging zitten