Becker mag zich meten met Europese top: Denk niet dat dat mijn topsnelheid is

Becker mag zich meten met Europese top: "Denk niet dat dat mijn topsnelheid is"

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 14:52vr 08-02-2019 om 14:52

Laatste update: vrijdag 8 februari 2019 om 14:55vr 08-02-2019 om 14:55

Sheraldo Becker behaalde afgelopen weekend een topsnelheid van 34,8 kilometer per uur en mag zich in die categorie meten met de Europese top. Alleen Gareth Bale (36.7 km/u), Arjen Robben (37 km/u) en sprinter Usain Bolt (44 km/u) behaalden een hogere snelheid, berekende Omroep West.

"Ik denk niet dat dat mijn topsnelheid is. Ik heb volgens mij een keer 37 of 38 km/u gelopen, zonder bal", reageert Becker bij Omroep West. Volgens de gegevens is de aanvaller van ADO Den Haag sneller dan Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. "Dat zijn mooie cijfers, maar zij spelen ergens anders en ik bij ADO. Qua snelheid kan ik me met zulke grote jongens meten. Dat is alleen maar mooi. Het is een goed wapen van mij, waar ik goed gebruik van maak."

Bolt is met 44 km/u de snelste persoon op aarde. "Hij gaat harder dan m'n scooter, haha. Soms ben ik niet altijd op m'n top, want als je een diepe bal krijgt kun je nooit met volle snelheid naar die bal. Je moet afremmen en uitkomen met je stappen om de voorzet te geven. Anders red je het nooit."

"Ik denk niet dat het altijd goed wordt gemeten. Soms zie je spelers waarvan je denkt dat ze snel zijn, terwijl ze niet eens zo snel zijn. Vaak zijn het korte momenten. Dan kun je nooit je snelheid meten. Ik heb die diepteballen van veertig á vijftig meter, dan moet je echt aanzetten."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ūüĒ• Sheraldo Becker klokte afgelopen week een snelheid van 34,8 kilometer per uur. Hij behoort dus tot de snelsten van de eredivisie, maar hoe doet hij het wereldwijd? Nou... zo!

Een bericht gedeeld door Omroep West Sport (@omroepwestsport) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws