De Jong: 'Hoeft van mij niet, maar mensen vinden het leuk, dus gebeurt het'

De Jong: 'Hoeft van mij niet, maar mensen vinden het leuk, dus gebeurt het'

08-02-2019 15:13 Laatste update: 15:56
37

Frenkie de Jong ligt niet wakker van de berichten over het shirt dat hij volgend seizoen moet gaan dragen bij FC Barcelona. Shirtsponsor Nike zou liever zien dat De Jong met 'Frenkie' achterop speelt om op die manier meer merchandise te verkopen.

"Ik hou me daar niet erg mee bezig en probeer me op Ajax te focussen. De club verdient dat ook. Het zou gek zijn als ik nu al met een andere club bezig was", reageert De Jong nuchter bij FOX Sports. "Wat ik kies? Ik weet het niet. Ik kan er moeilijk iets over zeggen, want dan word ik er later op teruggepakt", lacht hij. "Dat zien we dan allemaal wel."

Ook met welk rugnummer De Jong gaat spelen is een item, maar voor de Ajacied zelf niet. "Dat is helemaal geen ding. Het schijnt dat het leeft, maar dat is niet zo. Als ik met een ander nummer speel is het niet zo dat ik veel minder of beter ga voetballen. Dat is geen ding. (...) Alle kleinen dingen zijn interessant voor mensen. Ik heb meestal zoiets van: van mij hoeft het niet. Maar als mensen het leuk vinden, dan gebeurt het."

De Jong speelt zaterdag met Ajax bij Heracles Almelo en is niet al bezig met Real Madrid, de belangrijke Champions League-wedstrijd van volgende week woensdag. "Nee, helemaal niet. De competitie is heel erg belangrijk voor ons en Heracles-uit is een moeilijke wedstrijd. Natuurlijk wordt erover gesproken. Je ontkomt er niet aan, ook door de vragen. Maar wij zijn gefocust op Heracles."

Lees ook: Nike doet twijfelende Frenkie de Jong voorstel: "Geld is hiervoor de enige reden"