Van Bommel vol lof: 'Als je dat op 16-jarige leeftijd kan... doen er niet veel'

Van Bommel vol lof: 'Als je dat op 16-jarige leeftijd kan... doen er niet veel'

08-02-2019 15:04 Laatste update: 15:56
64

Mark van Bommel kijkt uit naar de uitwedstrijd van PSV tegen FC Utrecht. Dat heeft niet in de laatste plaats te maken met Dick Advocaat, met wie de beginnende trainer een goede relatie heeft.

In het seizoen 2012/2013 was Van Bommel onder Advocaat aanvoerder van PSV. "Wie had dat gedacht? Vijf jaar geleden stonden we hier bij PSV samen op het veld. Hij als trainer, ik als speler. Straks staan we als trainers tegenover elkaar", lacht Van Bommel, opgetekend door de PSV-website. "Zo af en toe hebben we contact met elkaar. Dat maakt de wedstrijd leuk."

Wedden

Meer odds

De PSV-coach weet nog niet of hij zondag over Hirving Lozano en Steven Bergwijn kan beschikken. "We bekijken het van dag tot dag." De twee aanvallers deden vrijdag een gedeelte van de training mee. "We moeten kijken hoe dat morgen is. Ik ben in ieder geval blij dat ze op het veld stonden. Er zitten wat richtlijnen bij met tests, rust en inspanning. Die volgen wij morgen (zaterdag) ook nog."

Als Lozano en Bergwijn niet mee kunnen doen, dan staan Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren klaar om hen te vervangen. "Hun niveau ligt gewoon heel erg hoog. Ze bewijzen zich op trainingen en maken zowel het team als henzelf beter", aldus Van Bommel, die bijzonder gecharmeerd is van Ihattaren. "Het zegt genoeg dat hij direct debuteert. Hij gaat mee in het niveau. Als je dat op 16-jarige leeftijd kan... dat doen er niet veel."