Pochettino start discussie vanwege 'enorm nadeel': 'Premier League moet helpen'

Pochettino start discussie vanwege 'enorm nadeel': 'Premier League moet helpen'

08-02-2019 17:22
23

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino voelt weinig steun van de Premier League. De Argentijn beklaagt zich nu zijn ploeg zondag in actie moet komen tegen Leicester City, terwijl drie dagen later de Champions League-ontmoeting met Borussia Dortmund wacht.

Tottenham is nog volop verwikkeld in de titelstrijd en kan zich pas na het treffen met Leicester op de kraker in de achtste finale van het miljardenbal richten. Dortmund komt zaterdag al in actie tegen Hoffenheim in de Bundesliga en heeft zo een dag extra om zich voor te bereiden.

"Ik ben een beetje teleurgesteld", stelt Pochettino, geciteerd door onder meer de BBC. "Wij krijgen geen hulp. Het is een enorm nadeel dat wij ons een dag korter kunnen voorbereiden. De Premier League moet ons steunen." Aan de bel trekken om het duel met Leicester naar zaterdag te halen, deed hij desondanks niet. "Nee, want daar ga ik niet over."

"Ik ben niet gefrustreerd, maar in landen als Spanje, Duitsland en Frankrijk worden clubs die actief zijn in Europa geholpen. De competitieorganisator probeert ervoor te zorgen dat je je zo goed mogelijk kan voorbereiden op de Europese wedstrijden", besluit de Spurs-manager.