'Spelersmakelaar' van FC Groningen: 'Gewoon FaceTime, maar provisie is welkom'

'Spelersmakelaar' van FC Groningen: 'Gewoon FaceTime, maar provisie is welkom'

Gepubliceerd: vrijdag 8 februari 2019 om 18:41vr 08-02-2019 om 18:41

Thomas Bruns verruilde Vitesse vorige maand op huurbasis voor FC Groningen, maar neemt het zondag op tegen zijn broodheer. De 27-jarige middenvelder koestert geen wrok richting trainer Leonid Slutsky van de Arnhemmers.

"Ik heb in de voorbereiding een kans gehad om een plek in het team af te dwingen. Dat is niet gelukt. Dan valt de keuze op anderen. Die heb ik te respecteren", zegt Bruns tegen de Gelderlander. Hij heeft nog regelmatig contact met Bryan Linssen. "Er zijn geen plagerijen, maar we doen wel aan kansberekening. Vitesse worstelt een beetje, hè? Natuurlijk zie ik kansen voor Groningen. Maar die zou ik ook zien tegen Ajax. Kans is er altijd."

Bij Groningen is hij meteen belangrijk, maar bij Vitesse moest Bruns in de eerste seizoenshelft genoegen nemen met een rol als invaller. "Je moet bij de eerste stap van nul naar honderd kilometer per uur. Dat is vreselijk lastig. Je moet ook elke week afwachten óf je wel mag invallen. En als je dan de kans krijgt, moet je goed invallen. Tegen Feyenoord kreeg ik de kans en kreeg ik rood. Dat was dom."

Bruns noemt zichzelf 'een slechte bankzitter'. "De bank knaagt aan mij. Nu voel ik me kiplekker. Vrolijk en vrij." In aanloop naar het treffen met Vitesse zal hij als analist fungeren voor Groningen, nadat hij eerder al als 'spelersmakelaar' optrad door Paul Gladon naar de club te lokken. "Dat was gewoon wat FaceTime. Ik heb alleen de voorzet gegeven. Maar de provisie voor de transfer is wel welkom, hoor."

Poll

Wat wordt Groningen-Vitesse?

(1691 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws