NAC gaat kopje onder in Bredaas moeras: AZ breidt indrukwekkende reeks uit

08-02-2019 21:49
78

AZ heeft Eredivisie-hekkensluiter NAC Breda nóg dieper in de problemen gedrukt. De Alkmaarders lieten in het drassige Rat Verlegh Stadion niet hun beste voetbal zien, maar boekten zonder noemenswaardige problemen hun vijfde overwinning zonder tegengoals op rij.

Robert Mühren kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, maar stuitte op doelman Marco Bizot. In het vervolg van de eerste helft werden de Bredanaars echter naar achter gedrukt. Na ruim een half uur spelen creëerde AZ zijn eerste grote kans, die meteen een doelpunt opleverde. Jonas Svensson gaf voor en Guus Til kon onbedreigd de 0-1 binnentikken.

NAC probeerde er na rust meer van te maken, maar AZ gooide de wedstrijd al vroeg in het slot, wederom via Til. De AZ-aanvoerder liep na een steekpass van Calvin Stengs weg uit de rug van Karol Mets en schoot tegendraads binnen: 0-2. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar. NAC probeerde wel terug te vechten, maar was aanvallend onmachtig. In de blessuretijd moest men zelfs de 0-3 van Albert Gudmundsson incasseren.

De Brabanders blijven met 16 punten onderaan staan en moeten afwachten of de concurrentie uit gaat lopen dit weekend. AZ komt dankzij de vijfde zege achtereen op 37 punten en is Feyenoord tot op twee punten genaderd.