KKD-concurrenten zien FC Twente aan de horizon verdwijnen: zes punten los

KKD-concurrenten zien FC Twente aan de horizon verdwijnen: zes punten los

08-02-2019 21:56
152

FC Twente heeft alvast een voorzichtige optie op de Keuken Kampioen Divisie-titel genomen. De Tukkers wonnen de kraker bij Sparta met ruime cijfers en zag achtervolger FC Den Bosch knoeien tegen FC Volendam.

De Enschedeërs maakten voor rust het verschil op Het Kasteel. Janne Saksela leek een overtreding buiten het strafschopgebied te maken, maar arbiter Serdar Gözübüyük kende een strafschop toe: Tom Boere hield zijn zenuwen in bedwang en schoot de 0-1 binnen. Peet Bijen zorgde vlak voor de pauze voor 0-2. Nadat Bart Vriends een voorzet vanaf rechts ongelukkigerwijs in eigen doel werkte, was de wedstrijd beslist: 0-3. Het superieure FC Twente speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit.

De Tukkers kregen bovendien goed nieuws uit Den Bosch. De winnaar van de tweede periode liet thuis tegen FC Volendam voor de derde week op rij punten liggen. Nadat Boy Deul voor een 0-1 ruststand had gezorgd, moesten de Brabanders in de achtervolging. Sven Blummel zorgde met een fabelachtige omhaal voor de gelijkmaker, maar meer zat er niet in voor FC Den Bosch.

FC Twente staat nu zes punten voor op nummer twee FC Den Bosch, dat maandagavond nog bijgehaald kan worden door Go Ahead Eagles (uit tegen Jong FC Utrecht, red.). Sparta is inmiddels ingehaald door Jong PSV, staat elf punten achter op FC Twente en lijkt zich alvast te kunnen richten op de play-offs.

Overige uitslagen:
SC Cambuur-NEC 1-1
FC Eindhoven-Jong PSV 1-2
Telstar-RKC Waalwijk 0-3
TOP Oss-MVV Maastricht 1-3
Almere City-Jong AZ 2-0
Helmond Sport-FC Dordrecht 1-2