'Van Geel zet Belg op Feyenoord-lijst, maar geeft voorkeur aan Nederlander'

'Van Geel zet Belg op Feyenoord-lijst, maar geeft voorkeur aan Nederlander'

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 06:56za 09-02-2019 om 06:56

Laatste update: zaterdag 9 februari 2019 om 08:12za 09-02-2019 om 08:12

Hein Vanhaezebrouck wordt in verband gebracht met Feyenoord, meldt Het Nieuwsblad in België. Vanhaezebrouck (54) staat op de lijst van technisch directeur Martin van Geel (foto), die echter de voorkeur lijkt te geven aan een trainer van Nederlandse komaf. 

Van Geel kiest vooralsnog liever een trainer in de categorie Henk Fraser, aldus Het Nieuwsblad. Vanhaezebrouck werd door bepaalde analisten al naar voren geschoven als mogelijke opvolger van Giovanni van Bronckhorst, maar staat daadwerkelijk op de lijst, aldus Het Nieuwsblad, dat zich baseert op Nederlandse bronnen.

Feyenoord heeft nog geen contact opgenomen met de Belgische trainer. Vanhaezebrouck is clubloos na zijn ontslag bij Anderlecht in december. Hij werd opgevolgd door Fred Rutten. Van Haezebrouck maakte jarenlang furore in het Belgische voetbal. Hij was hoofdtrainer bij KSV Ingelmunster, SW Harelbeke, White Star Lauwe, KV Kortrijk, KRC Genk en Anderlecht. 

Naast Fraser lijkt ook Maurice Steijn van VVV-Venlo een trainer te zijn die in het plaatje van Feyenoord past. 'Net als bij Anderlecht worden ook Phillip Cocu en Martin Jol genoemd, maar dat is gezien hun respectievelijk PSV- en Ajax-verleden onwaarschijnlijk', schrijft Het Nieuwsblad.

Feyenoord leek in zee te gaan met Dick Advocaat, maar die heeft de club laten weten dat hij niet in gaat stappen. De buitenwacht was behoorlijk kritisch op de keuze van de Rotterdammers om voor Advocaat te gaan. Daar bleek de 71-jarige trainer gevoelig voor. 

Lees ook: Onduidelijkheid over Feyenoord-afzegging Advocaat: "Nee, natuurlijk niet"

Poll

Zou Van Haezebrouck geschikt zijn?

(3644 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws