Ten Hag: Je weet dat je kritiek krijgt, het is part of the deal

Ten Hag: "Je weet dat je kritiek krijgt, het is part of the deal"

09-02-2019 08:35 Laatste update: 09:28
35

Trainer zijn van Ajax is een hels karwei. Dat erkent ook trainer Erik Ten Hag, die inmiddels ruim een jaar aan het roer staat bij Ajax. Ten Hag weet dat de sfeer snel om kan slaan in Amsterdam en omstreken.

Ten Hag begon met Ajax flitsend aan dit seizoen, maar is met zijn ploeg niet goed uit de winterstop gekomen. Daardoor barst de kritiek op de 49-jarige trainer weer los. "Je weet dat je kritiek krijgt, het is part of the deal", zegt Ten Hag in het Algemeen Dagblad.

"Daar moet je mee om kunnen gaan. De minister-president, een burgemeester, een trainer: ze maken 1001 keuzes en achteraf heb je nooit alles goed gedaan. Het is de koe in de kont kijken. Je hebt een groot relativeringsvermogen nodig en het is zaak om consistent te blijven. Niet zwalken en niet met elke wind meewaaien."

Ten Hag moet de kritiek op zijn persoon zien te scheiden. "Dat is soms lastig en komt voor een deel door de soorten media. Je hebt serieuze media, maar ook die op entertainment zijn gericht. Zij gaan vaak over de rug van mensen." Ten Hag luistert daar niet naar, maar neemt de kritiekpunten graag in ontvangst. "Die zie ik als een cadeautje."