Tagliafico voorzichtig met zichzelf: Ik begin oud te worden

Tagliafico voorzichtig met zichzelf: "Ik begin oud te worden"

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 09:25za 09-02-2019 om 09:25

Nicolas Tagliafico heeft buiten het veld een rustig voorkomen, maar wordt een gifkikker als het om voetbal gaat. Toen Ajax naar de slachtbank werd geleid door Feyenoord, deed dat hem wat. Tagliafico deed vanwege een blessure niet mee.

"Ik word altijd boos. Buiten het veld ben ik misschien rustig, maar in het veld ben ik vaak boos", zegt de Argentijn tegen Ajax TV. "Als je in zo'n wedstrijd niet mee kunt doen en je ziet dat het niet goed gaat en we makkelijk tegengoals incasseren, dan word ik boos. Ik hoop dat het helpt om het positieve ervan in te zien en het extra motiveert om de volgende wedstrijd te spelen."

Tagliafico denkt een verklaring te hebben gevonden voor het feit dat Ajax slecht is begonnen aan 2019. "Je ziet het wel vaker bij ploegen: ze eindigen het jaar goed, maar zijn daarna rustiger in hun hoofd en zitten niet meer in het ritme van de gewonnen wedstrijden. Je ontspant. Die eerste wedstrijd, de 4-4 (tegen Heerenveen, red.), had niemand gedacht. We hadden door dat we moesten reageren, maar daarna ontspanden we opnieuw. Dat soort momenten is goed om te beseffen dat het volgende duel heel belangrijk is en dat we geen seconde mogen ontspannen. Ik denk niet dat één speler zo'n verschil maakt."

Tagliafico maakte tegen VVV-Venlo zijn rentree en hoopt ook te spelen tegen Heracles Almelo. "Maar ik moet niet stom zijn en spelen als ik last heb. Daar hebben ik en het team niets aan. Als ik speel, moet het goed zijn. Anders kan er beter iemand anders spelen. Ik moet met alles voorzichtig zijn. Ik begin oud te worden (Tagliafico is 26, red.) en de blessures worden pijnlijker naarmate de jaren verstrijken. Het herstel duurt dan ook langer."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws