'Griepvirus bij De Graafschap velt nog twee spelers: Superboeren ernstig verzwakt'

'Griepvirus bij De Graafschap velt nog twee spelers: Superboeren ernstig verzwakt'

09-02-2019 10:48 Laatste update: 11:17
71

Bij De Graafschap waart in de voorbereiding op het uitduel bij Feyenoord van zaterdag een griepvirus rond. Liefst vijf spelers en trainer Henk de Jong zijn geveld door het virus, waardoor de Superboeren met een verzwakte selectie naar Rotterdam moeten afreizen.

Woensdag werd al duidelijk dat De Graafschap sowieso drie spelers en trainer Henk de Jong zal moeten missen in De Kuip. Javier Vet, Stef Nijland en Lars Nieuwpoort zaten al ziek thuis en daar zijn volgens De Gelderlander nu ook Jordy Tutuarima en Ted van de Pavert bij gekomen. Assistent-trainer Sandor van der Heide, die door het ontbreken van De Jong de honneurs zal waarnemen in Rotterdam, heeft dus niet veel keuze.

Het ontbreken van Tutuarima wordt opgevangen door nieuwkomer Ruben Ligeon, die zijn debuut voor De Graafschap zal gaan maken als linksback. Javier Vet wordt op het middenveld vervangen door Frank Olijve, terwijl het plekje van Van de Pavert centraal achterin naar alle waarschijnlijkheid in zal worden genomen door Sven Nieuwpoort.