Van der Sar begrijpt criticasters niet: 'Hij heeft ervaring, rendement en goals'

Van der Sar begrijpt criticasters niet: 'Hij heeft ervaring, rendement en goals'

09-02-2019 11:35
83

Edwin van der Sar heeft bewondering voor Noussair Mazraoui en Dusan Tadic. De Marokkaanse rechtsback speelde twee dure aankopen uit het elftal bij Ajax en Tadic verdient volgens de algemeen directeur van de Amsterdammers zijn transfersom terug.

Er kwam veel kritiek op het beleid van Ajax, dat twee dure rechtsbacks kocht terwijl een jeugdproduct uiteindelijk in de basis kwam te staan. "Hij kwam uit onze jeugd zonder contract bij Jong Ajax en heeft alles overwonnen, tot hevige concurrentie toe", prijst Van der Sar in De Volkskrant de opmars van Mazraoui. "Hij verdient een contract, speelt de twee gekochte rechtsbacks uit het elftal en maakt twee goals in de Champions League. Als je goed bent, krijg je die kans."

"Critici zeggen: waarom kopen jullie Dusan Tadic?", vervolgt Van der Sar. "Maar eerst verkochten we linksbuiten Justin Kluivert voor 17 miljoen, een jongen met een Amsterdams profiel uit de opleiding die we niet kwijt wilden. We kochten daarna Tadic voor 11 miljoen. Met zijn ervaring, rendement en doelpunten is hij een goede aankoop gebleken."