Kritische Van der Ende beoordeelt scheidsrechters: 'Dat is gewoon gratis advies'

Kritische Van der Ende beoordeelt scheidsrechters: 'Dat is gewoon gratis advies'

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 12:12za 09-02-2019 om 12:12

Mario van der Ende probeert met zijn tweets over het scheidsrechterskorps in Nederland het publiek geïnformeerd te houden en de arbiters te prikkelen. De oud-scheidsrechter stoort zich vaak aan het niveau van de arbitrage in Nederland.

Als Van der Ende iets opvalt zet hij het direct op Twitter. "Zie me als extra VAR", zegt hij in een interview in De Telegraaf. "Als ik situaties op Twitter beschrijf, hoeven televisie- en radiostations of krantenverslaggevers me ook niet te bellen, weten ze gelijk hoe ik erover denk."

De tweets van Van der Ende bevatten vaak kritiek op het Nederlandse scheidsrechtersgilde. "Kritiek is gratis advies, zegt m’n moeder altijd", vervolgt de oud-scheidsrechter. "Een hoge vorm van loyaliteit. Als je niet meer van je laat horen, zeg je in feite dat het je niets interesseert. Mij dus wel."

"Het stoort me als spelregels geweld worden aangedaan. Ze zijn in alle opzichten leidend. Niet de geest van de wedstrijd. Welke geest? En wanneer begint die geest dan? Pro-actief kunnen fluiten, dat is de kunst."

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws