Ontketend United en opgeleefde Pogba ook te sterk voor Fulham en Babel

09-02-2019 15:22
25

Manchester United heeft zaterdag een eenvoudige zege geboekt op Fulham in de Premier League. Paul Pogba was opnieuw de grote man bij de ploeg van interim-manager Ole Gunnar Solskjaer. De formatie van Ryan Babel werd met 0-3 verslagen.

Met het oog op de Champions League-confrontatie met Paris Saint-Germain hield Solskjaer onder meer Marcus Rashford en Jesse Lingard op de bank, maar het deerde United geen moment. Na veertien minuten opende Pogba de score door uit een moeilijke hoek knap raak te schieten. Halverwege de eerste helft verdubbelde Anthony Martial de score na een fraaie solo vanaf eigen helft.

De wedstrijd was na 65 minuten definitief gespeeld, toen Pogba een strafschop verzilverde. De Franse middenvelder toonde daarmee opnieuw aan dat hij helemaal is opgeleefd sinds het vertrek van José Mourinho. Hij was sinds het ontslag van de Portugees goed voor acht goals en vijf assists in elf duels. United dendert bovendien door onder Solskjaer, die al acht zeges en één gelijkspel behaalde in de Premier League. Daardoor klimt zijn ploeg naar plek vier.

Ryan Babel had een basisplaats bij Fulham, maar werd na 77 minuten gewisseld. De Nederlander kon het verschil ook niet maken tegen United. De problemen voor Fulham zijn groot: de Londenaren staan negentiende. De achterstand op nummer zeventien Burnley bedraagt zeven punten.