LIVE-discussie: De Jong fit genoeg; Huntelaar in de spits bij Ajax

LIVE-discussie: De Jong fit genoeg; Huntelaar in de spits bij Ajax

09-02-2019 17:16 Laatste update: 17:20
178

Ajax begint zaterdagavond mét Frenkie de Jong aan de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De 21-jarige middenvelder vormde een vraagteken, maar hij is fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

Trainer Erik ten Hag voert twee wijzigingen door ten opzichte van zijn vaste formatie de laatste maanden. Rasmus Kristensen is de vervanger van Noussair Mazraoui, die al een twijfelgeval was. Daarnaast begint Kasper Dolberg op de bank. Klaas-Jan Huntelaar staat in de spits en kan een bijzondere mijlpaal bereiken. De spits maakte tot dusver 99 Eredivisie-goals voor de Amsterdammers.

Voor Ajax is het duel met Heracles de laatste test in aanloop naar de Champions League-kraker tegen Real Madrid van woensdag. De aftrap in Almelo is om 18.30 uur. Ajax won elf van de laatste vijftien uitduels met Heracles, maar eerder dit seizoen werd in de Johan Cruijff Arena met 1-1 gelijkgespeeld.

Heracles-trainer Frank Wortmuth voert flink wat wijzigingen door. Joey Konings krijgt de voorkeur in de spits boven Adrian Dalmau, Alexander Merkel speelt voor Yoëll van Nieff en Dario van den Buijs vervangt Bart van Hintum.

De opstellingen

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Drost, Osman, Merkel; Kuwas, Konings, Peterson

Ajax: Onana; Kristensen, De Ligt, Blind, Tagliafico; F, De Jong, Schöne, Van de Beek; Ziyech, Huntelaar, Tadic