Dortmund geeft 3-0 (!) voorsprong weg en blaast Duitse titelstrijd nieuw leven in

09-02-2019 17:24 Laatste update: 17:36
27

Borussia Dortmund heeft de sensationele bekeruitschakeling tegen Werder Bremen slecht verteerd. De Bundesliga-koploper leek hard op weg naar een gemakkelijke zege op het Hoffenheim van bankzitter Joshua Brenet, maar gaf een 3-0 voorsprong weg.

Jadon Sancho brak na een half uur spelen de wedstrijd open: de Engelsman schoot na een één-tweetje met Lukas Piszczek tegendraads binnen vanuit een lastige hoek. Kort voor rust probeerde Sancho het opnieuw: doelman Oliver Baumann kon ditmaal wél redding brengen, maar zag lijdzaam toe hoe Mario Götze de rebound binnenschoot. Na rust zorgde Raphael Guerreiro voor de kers op de taart door een fraaie combinatie te bekronen met de 3-0.

De tegentreffer van Ishak Belfodil een kwartier voor tijd leek slechts voor de statistieken, maar vormde de inleiding voor een indrukwekkende comeback. Pavel Kaderabek blies de wedstrijd zeven minuten voor tijd opnieuw leven in en Belfodil maakte de sensatie compleet met zijn tweede goal. Bayern München kan later op de avond op vijf punten van Dortmund komen, wanneer het thuis wint van Schalke 04.

BVB is evenwel één punt uitgelopen op achtervolger Borussia Mönchengladbach, dat struikelde over Hertha BSC. De gasten uit Berlijn beperkten zich tot verdedigen, maar sloegen genadeloos toe in de tegenaanval. Na een lange pass van Karim Rekik kwam Salomon Kalou in balbezit: de Ivoriaanse oud-Feyenoorder soleerde zich vervolgens een weg naar de 0-1. In de tweede helft werd de wedstrijd beslist door de 0-2 van Ondrej Duda en de 0-3 van Davie Selke. BMG staat nu acht punten achter op de koploper.

Wout Weghorst was belangrijk voor VfL Wolfsburg. De spits uit Borne benutte tegen SC Freiburg een penalty en bereidde een treffer van Renato Steffen voor met een geweldige hakbal. Genoeg voor een punt was het echter niet: Luca Waldschmidt bezorgde de gastheren alsnog een punt met zijn late 3-3.