Ajax stelt zwaar teleur in Almelo: koploper PSV kan uitlopen naar acht punten

Ajax stelt zwaar teleur in Almelo: koploper PSV kan uitlopen naar acht punten

09-02-2019 20:22 Laatste update: 21:32
717

Een zeer teleurstellend Ajax lijkt de titelaspiraties in de Eredivisie in de koelkast te moeten zetten. De ploeg van coach Erik ten Hag ging zaterdag – vier dagen voor de kraker tegen Real Madrid - met 1-0 onderuit bij Heracles Almelo.

Ajax begon veel te slap aan het treffen in het Polman Stadion. De bezoekers ontsnapten in de eerste minuten al een paar keer aan een achterstand, maar die waarschuwing kwam onvoldoende aan. In de vijfde minuut ging de bal namelijk op de stip. Daley Blind maakte een overtreding na een zwakke terugspeelbal van Frenkie de Jong. Brandley Kuwas legde aan, maar trof de paal.

Ajax toonde desondanks geen beterschap en dat kwam de titelkandidaat duur te staan. Mohammed Osman kon zomaar oppikken na een zeer zwakke pass van André Onana en schoof de bal in het doel. Pas daarna stichtten de Amsterdammers voor het eerst gevaar: Heracles-doelman Janis Blaswich wist een inzet van Frenkie de Jong net over de lat te tillen. Op een korte opleving na bleef Ajax voor rust fout op fout stapelen en was Heracles feller, tot onvrede van de meegereisde fans.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOAL! ⚽ 17' Mohammed #Osman 1-0! #heracles #ajax #dutchfooty #eredivisie @mohammedosman94

Een bericht gedeeld door Voetbal (@dutchfooty) op

In de tweede helt probeerde Ajax uit een ander vaatje te tappen. Dusan Tadic en Matthijs de Ligt kregen kansen, maar de bezoekers kwamen opnieuw goed weg toen Jesper Drost over schoot. Ten Hag bracht vervolgens Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad voor Lasse Schöne en Donny van de Beek. Amper een minuut later stond Klaas-Jan Huntelaar oog in oog met Blaswich na een steekpassje van Ziyech, maar de doelman bracht van dichtbij redding op de beste kans van Ajax.

Ook invaller Labyad schoot van dichtbij over, waardoor het verdienstelijk spelende Heracles redelijk eenvoudig overeind bleef. Na geschutter van Blind en Onana werd het zelfs nog bijna 2-0. Ook het inbrengen van Kasper Dolberg voor De Jong hielp de Amsterdammers niet. Saillant genoeg was de beste 'kans' in de slotminuten voor Lennart Czyborra, die met de schrik vrij kwam en de bal naast zag gaan.

Voor Ajax zijn de druiven zuur. Als koploper PSV zondag wint bij FC Utrecht is het verschil acht punten. Bovendien wacht woensdag al de Champions League-clash met Real in Amsterdam.