Heerenveen en PEC geven elkaar weinig toe: voorzichtig fluitconcert in Friesland

09-02-2019 20:23
48

PEC Zwolle is tegen zijn eerste puntenverlies sinds de entree van trainer Jaap Stam aangelopen. De Blauwvingers werkten zaterdagavond een gelijk opgaande wedstrijd tegen sc Heerenveen af, die voor beide ploegen een punt opleverde: 1-1.

In de eerste helft golfde het spel op en neer en kreeg zowel Heerenveen als PEC mogelijkheden om de score te openen. Na een half uur spelen werd de wedstrijd opengebroken door de thuisploeg. Ben Rienstra kopte in vrijstaande positie nog in de handen van Mickey van der Hart, die even later alsnog moest capituleren. Sam Lammers stuitte nog op de doelman, maar de rebound was een prooi voor Michel Vlap: 1-0.

PEC moest even bekomen van de schrik, maar trok de stand kort voor rust plotseling gelijk. Vlak na het ingaan van de blessuretijd dook Thomas Lam vrij op voor het Heerenveen-doel. Zij harde kopbal betekende de 1-1. De Zwollenaren gingen, onder aanvoering van Mike van Duinen, na rust het meest nadrukkelijk op zoek naar de winnende goal, maar kwamen tot slechts één grote kans. Aanvoerder Bram van Polen mocht in de slotfase ruiken aan de 1-2, maar zijn kopbal werd knap onschadelijk gemaakt door doelman Warner Hahn.

Beide ploegen namen vervolgens genoegen met een puntendeling, waar ze echter niet gek veel mee opschieten. PEC komt op 25 punten en staat nog steeds twee punten voor op Heerenveen, maar de twee clubs blijven allebei in het rechterrijtje hangen. Het leverde de thuisploeg na afloop een voorzichtig fluitconcertje op, dat echter al snel verstomde.