Inter verkleint gat op concurrent Napoli, Pröpper en Locadia onderuit met Brighton

Inter verkleint gat op concurrent Napoli, Pröpper en Locadia onderuit met Brighton

09-02-2019 22:27
13

Inter heeft de achterstand op nummer twee Napoli teruggebracht tot negen punten. De Nerazzurri profiteerden met een 1-0 uitzege op Parma optimaal van het puntenverlies van de ploeg uit Napels, die met 0-0 gelijkspeelde tegen Fiorentina.

Inter stevig op plaats drie na nipte overwinning
Promovendus Parma is er niet in geslaagd om te verrassen tegen Inter. De Nerazzurri, met Stefan de Vrij in de gelederen, hadden het lang erg moeilijk met Parma en zagen een doelpunt van Danilo D'Ambrosio afgekeurd worden, maar tien minuten voor tijd schonk Lautaro Martinez de Milanezen alsnog de zege: 0-1. Vlak voor tijd kreeg Roberto Inglese nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar een knappe redding van Handanovic voorkwam puntenverlies voor Inter. De ploeg van Luciano Spalletti loopt door het gelijke spel van Napoli twee punten in op de nummer twee. Het gat met de equipe uit Napels is nu nog negen punten.

Nederlands Brighton gaat teleurstellend onderuit
Brighton and Hove Albion is nog niet uit de degradatiezorgen. De ploeg van Jurgen Locadia en Davy Pröpper, die beiden aan de aftrap stonden namens The Seagulls, ging op eigen terrein met 3-1 onderuit tegen Burnley. Beide Nederlanders konden hun stempel niet op de wedstrijd drukken en Locadia werd in de tweede helft dan ook gewisseld. Burnley liep via twee goals van Chris Wood en een benutte strafschop van Ashley Barnes uit naar een 0-3 voorsprong, waarna Shane Duffy een kwartier voor tijd de eer redde voor Brighton. Burnley verlaat daardoor de degradatiezone en komt in punten gelijk met Brighton. De voorsprong van beide ploegen op Southampton, dat op plek achttien staat, bedraagt nu drie punten.

Napoli ziet Juventus uit zicht verdwijnen
Napoli heeft in de Italiaanse titelstrijd dure punten laten liggen. De altijd lastige uitwedstrijd bij Fiorentina werd met 0-0 gelijk gespeeld door de ploeg van Carlo Ancelotti. Daardoor krijgt Juventus de kans om de voorsprong op de eerste achtervolger uit Napels te vergroten tot elf punten. Napoli kreeg via Dries Mertens, Arek Milik en Fabian Ruiz voldoende kansen om een doelpunt te maken in Florence, maar slaagde daar niet in. Juventus speelt zondagavond uit bij Sassuolo.