Jubileumtreffer tevergeefs voor Willem II: VVV stevent op play-offs af

Jubileumtreffer tevergeefs voor Willem II: VVV stevent op play-offs af

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 22:40za 09-02-2019 om 22:40

VVV-Venlo heeft Willem II op een 2-1 nederlaag getrakteerd. Peniel Mlapa was de grote man in de ploeg van Maurice Steijn. De spits nam beide treffers voor zijn rekening.

Willem II wist zijn laatste vier uitduels te winnen, maar ontsnapte in Venlo al binnen tien seconden aan een achterstand. Een schot van Mlapa ging net naast. De 27-jarige Duitser kreeg kort voor rust alsnog zijn gewenste treffer. Na een voorzet van Peter van Ooijen kopte hij raak. 

De Tilburgers kwamen na een uur spelen terug in de wedstrijd. Daniel Crowley tekende vanaf de strafschopstip voor de 2000-ste Eredivisie-treffer van Willem II, nadat Jerold Promes een lichte overtreding op invaller Vangelis Pavlidis had gemaakt. Mede dankzij de verse Griekse kracht rook Willem II bloed, maar uiteindelijk ging het alsnog mis voor de formatie van coach Adrie Koster.

Mlapa sloeg een kwartier voor tijd opnieuw toe, met Van Ooijen andermaal als aangever. Dankzij het resultaat in De Koel vindt VVV zich terug op een knappe zesde plaats en lonken de play-offs. Willem II heeft vier punten minder en staat negende.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws