Ten Hag doet geen beroep op Neres na blessure De Jong: 'Daar mensen nodig'

Ten Hag doet geen beroep op Neres na blessure De Jong: 'Daar mensen nodig'

10-02-2019 07:00
169

De schade voor Ajax na het duel met Heracles Almelo blijft mogelijk niet beperkt tot de nederlaag (1-0). Frenkie de Jong viel in het Polman Stadion geblesseerd uit, erkent trainer Erik ten Hag.

"We hebben Frenkie noodgedwongen moeten wisselen. Die lies ging toch weer meer opspelen tegen het einde van de wedstrijd", laat Ten Hag weten aan FOX Sports. De toekomstig speler van FC Barcelona ging ruim tien minuten voor tijd naar de kant. "Toen hebben we Dolberg gebracht om samen met Huntelaar voorin te spelen."

Eerder bracht Ajax al Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad voor respectievelijk Lasse Schöne en Donny van de Beek. David Neres bleef dus negentig minuten op de bank. "Als je achterstaat is het altijd een overweging om Neres te brengen. Maar we hebben veel spelers die een kentering teweeg kunnen brengen", stelt Ten Hag.

"We hadden mensen achter de spits nodig, vandaar dat we Labyad gebracht hebben. Als Ziyech daar gaat spelen, zal die toch minder aansluiting met de spits gaan brengen", vult Ten Hag aan.

Wat de blessure van De Jong betekent voor het Champions League-duel met Real Madrid van woensdag, is nog niet duidelijk. Kasper Dolberg startte niet tegen Heracles omdat hij last van zijn knie had. Ook Mazraoui viel in. Hij kampte afgelopen week met een hamstringblessure.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s