Aanvoerderswissel: 'Heb er zo mijn redenen voor, daar ga ik niet over uitweiden'

Aanvoerderswissel: 'Heb er zo mijn redenen voor, daar ga ik niet over uitweiden'

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 10:10zo 10-02-2019 om 10:10

Laatste update: zondag 10 februari 2019 om 11:28zo 10-02-2019 om 11:28

Sven Nieuwpoort heeft op eigen verzoek de aanvoerdersband ingeleverd bij De Graafschap. Voor de winterstop was de centrale verdediger als hij in het veld stond aanvoerder van de Superboeren, maar in de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Feyenoord droeg hij de band niet.

Zijn collega-verdediger Bart Straalman was zaterdagavond captain van de ploeg uit Doetinchem. "Ik heb zelf aangegeven dat ik geen aanvoerder meer wil zijn", verklaart Nieuwpoort tegenover Omroep Gelderland. "Daar heb ik zo mijn redenen voor. Daar wil ik verder ook niet over uitweiden."

De Superboeren misten door een extreme griepgolf liefst vijf spelers en trainer Henk de Jong. Daardoor moest Nieuwpoort halsoverkop in actie komen. "Ik hoorde vanmorgen dat ik moest spelen. Dat is niet ideaal natuurlijk, maar ik was wel blij dat ik weer minuten mocht maken. Alleen had ik graag een resultaat gehaald."

"De eerste helft hebben we wel goed gespeeld", analyseert Nieuwpoort de wedstrijd. "We gingen met 1-0 de rust in, maar we waren niet de mindere. Na rust drie goals in een kwartier, dan is het klaar. De komende wedstrijden moeten we de punten pakken, vooral thuis, maar ook in Zwolle. Feyenoord uit, dat zijn natuurlijk bonuspunten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws