Ten Hag onder vuur: 'Iedere goede trainer heeft daar een plan A, B en C voor'

Ten Hag onder vuur: 'Iedere goede trainer heeft daar een plan A, B en C voor'

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 10:42zo 10-02-2019 om 10:42

Hans Kraay junior vindt het een slechte zaak dat Ajax geen plan B in de opbouw heeft. De Ajacieden verloren zaterdagavond met 1-0 van Heracles en de Amsterdammers leden veel vaker balverlies dan te doen gebruikelijk. Dat kwam volgens Kraay door het sterke druk zetten van Heracles.

De thuisploeg zette immers zeer succesvol druk op de opbouw van Ajax. "Ajax wil altijd opbouwen en dat kan vaak omdat ploegen zich in laten zakken", legt Kraay uit bij De Tafel van Kees. "Soms willen ploegen ook wel eens druk zetten, maar Heracles deed dat een uur lang. Dan zal je toch een keer een plan B moeten hebben en dat is dan wat anders doen dan iemand in de dekking aanspelen."

"Ik snap heus wel dat je met De Ligt en Schöne en Blind en De Jong geweldige opbouwers hebt die je onder druk in kan spelen", vervolgt Kraay. "Maar in de opbouw heeft iedere goede trainer een plan A, een plan B en een plan C. Als je verdedigers niet aan de bal kunnen komen wil je je middenvelder aan de bal hebben, als dat niet lukt ga je backs aanspelen en anders ga je lang. Probeer dat dan eens."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws