De Mos prijst jonge 'virtuoos' van PSV de hemel in: Echt van de buitencategorie

De Mos prijst jonge 'virtuoos' van PSV de hemel in: "Echt van de buitencategorie"

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 12:10zo 10-02-2019 om 12:10

Aad de Mos is laaiend enthousiast over Mohammed Ihattaren. De aanvallende middenvelder van PSV maakte eerder dit jaar zijn debuut in de Eredivisie. Volgens De Mos is de tiener een topper in de dop. 

"Hij is echt van de buitencategorie... Hij is de baas over de bal en heeft een goed schot. Een balvirtuoos, een meester in de kleine ruimte met een hakbal of een steekpass. En hij heeft een mooie lengte", aldus de analist in gesprek met de NOS. De Mos is vaak toeschouwer bij jeugdwedstrijden van PSV en zag de zestienjarige Ihattaren de afgelopen jaren regelmatig live in actie. 

"Hij heeft uitzonderlijke kwaliteiten." De oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en Vitesse durft zelfs verder te gaan. "Ihattaren verder is dan Ibrahim Afellay op die leeftijd. Geraffineerder, mooier om te zien, sierlijker."

"Hij streelt de bal en ziet oplossingen die dodelijk zijn voor verdedigers. Een voetballer met de sleutel voor als het stilvalt in de aanval. Hij kan op elke positie voorin uit de voeten, maar ik vind hem het beste op de 10-positie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws