'Vernederd' door Van Gaal in Amsterdam: 'Hij zei: jij eindigt als crimineel'

'Vernederd' door Van Gaal in Amsterdam: 'Hij zei: jij eindigt als crimineel'

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 12:58zo 10-02-2019 om 12:58

Harvey Esajas bewaart slechte herinneringen aan zijn samenwerking met Louis van Gaal. Als groot talent van Ajax kreeg de voormalig prof in de jaren negentig te maken met de trainer. De twee hadden absoluut geen klik. 

"Ik zei wat ik dacht en dat zinde Louis niet. Ik ben geen jaknikker, maar een nee-schudder. Volgens Van Gaal zou het niets met mij worden. Jij eindigt als crimineel, heeft hij zelfs gezegd", herinnert Esajas zich, in gesprek met Het Parool"Nou, dat motiveerde mij wel om het niet te worden."

"Als je hem er nu naar vraagt, zal hij ongetwijfeld zeggen dat het was bedoeld om mij te prikkelen, maar zo was het niet. Het was pure vernedering. Van Gaal trapte mij de grond in. Hij zag het niet in mij zitten en koos voor Edgar Davids. Ik moet zeggen: dat heeft ­natuurlijk niet slecht voor hem uitgepakt."

Esajas (44) belandde via Ajax en Anderlecht uiteindelijk bij Feyenoord. Daar zag Willem van Hanegem het wél in hem zitten. Esajas debuteerde in 1993 in de Eredivisie. Hij speelde later voor onder meer FC Groningen en SC Cambuur. In het seizoen 2004/05 werd Esajas zelfs nog even toegevoegd aan de selectie van AC Milan. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws