Van de Beek gist na 'pijnlijke klote-avond': 'Een hoop shit over je heen'

Van de Beek gist na 'pijnlijke klote-avond': 'Een hoop shit over je heen'

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 13:13zo 10-02-2019 om 13:13

Donny van de Beek vindt het niet meer dan terecht dat de selectie van Ajax in de komende dagen 'een hoop shit' over zich heen krijgt. Zaterdagavond leverden Van de Beek en zijn medespelers een wanprestatie in Almelo. Op het kunstgras van Heracles werd er met 1-0 verloren. 

Na het laatste fluitsignaal was Van de Beek genadeloos voor zichzelf en zijn elftal. "Iedereen was dramatisch. Aan de bal ging ook alles fout. Hoe het komt? Ik heb echt geen idee", tekende Ajax Life uit zijn mond op.

"We moeten proberen die felheid en scherpte weer terug te krijgen. Daar zullen we keihard voor moeten werken. Ook mentaal. Nu krijg je weer een hoop shit over je heen. Wat overigens absoluut terecht is. Dat weet je als je verliest."

Zwaar klote
"Ik heb dit vaker meegemaakt. Dit doet pijn en is zwaar klote. Maar als een club als Ajax zo speelt, hoort die kritiek er bij", weet de Oranje-international. "We moeten de knop proberen om te zetten. De basisdingen moeten weer gaan lopen. Vandaag ook. Een bal over twee meter komt al niet aan. Als dat al fout gaat, hoef je nog niet eens over de tactiek te praten."

Door de nederlaag van Ajax in Almelo heeft PSV zondagmiddag de mogelijkheid om uit te lopen naar een voorsprong van acht punten. Om 16.45 uur trapt de koploper in stadion Galgenwaard af tegen FC Utrecht. 

Lees ook: Ajax stelt zwaar teleur in Almelo: koploper PSV kan uitlopen naar acht punten

Poll

Is de titelrace gelopen als PSV wint?

(1572 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws