Fortuna scoort vier keer, zet Excelsior terug op aarde en klimt linkerrijtje in

10-02-2019 14:07 Laatste update: 14:12
35

Een week na de fraaie overwinning op Feyenoord is Excelsior in Zuid-Limburg tegen een dikke nederlaag aangelopen. Fortuna Sittard won voor eigen publiek verdiend met 4-1. Door de zege is Fortuna opgeklommen naar het linkerrijtje.

Lazaros Lamprou was zondagmiddag zonder twijfel de man van de eerste helft. De Griekse aanvaller van Fortuna tekende voor zowel de 1-0 als de 2-0. Het eerste doelpunt van Lamprou was zeer fraai. Met een schot van afstand liet hij Excelsior-goalie Alessandro Damen in de twaalfde minuut kansloos. Twintig minuten later volgde z'n tweede treffer van de middag, nadat Thomas Oude Kotte slordig balverlies had geleden.

Ook Excelsior kreeg in de eerste helft een aantal kansen. Doelman Alexei Koselev greep telkens goed in. Tien minuten na de pauze volgde de aansluitingstreffer. Na een klutssituatie scoorde Ali Messaoud. De Rotterdammers roken bloed, wilden meer en waren ook dichtbij de gelijkmaker. Jurgen Mattheij en Jeffrey Fortes misten echter goede kansen.

Fortuna bracht de marge in de 64e minuut weer op een verschil van twee goals. Mark Diemers schoot een rebound hard binnen. In het resterende halfuur bewees  Koselev nog een paar keer zijn klasse. Het slotakkoord kwam op naam van Andrija Novakovich. Na een snelle counter rondde de spits knap af.

Fortuna heeft door de ruime overwinning nu 26 punten. Daarmee staat de promovendus op de negende plaats. Excelsior (22 punten) staat veertiende en kan zondag ingehaald worden door FC Groningen (thuis tegen Vitesse) en FC Emmen (thuis tegen ADO Den Haag).