FC Emmen pakt volle buit na Haagse comeback en grandioze pegel van Jansen

10-02-2019 16:22 Laatste update: 19:28
38

Dankzij een prachtig doelpunt van Anco Jansen heeft FC Emmen zondagmiddag drie punten overgehouden aan het thuisduel met ADO Den Haag. Na de pauze gaf de thuisploeg een 2-0 voorsprong uit handen. Vlak voor tijd poeierde Jansen echter de winnende treffer binnen: 3-2.

Emmen, dat vorige week kansloos met 5-0 verloor bij AZ, kende een fantastische eerste helft. Na 25 minuten stond het 2-0. Al na zes minuten was het Alexander Bannink die de score opende. De 2-0 volgde na slap verdedigen en geklungel van Dion Malone in de achterhoede van ADO. Sven Braken haalde de trekker over. Voor de huurling van NEC betekende het zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Pas diep in de tweede helft rechtte ADO de rug. John Goossens, koud in het veld, werkte de 2-1 binnen achter Kjell Scherpen. De gelijkmaker viel een paar minuten later. Sheraldo Becker ontsnapte op rechts, kreeg alle tijd om voor te zetten en vond het hoofd van Tomas Necid: 2-2. Necid was vorige week tegen Heracles Almelo (2-0 zege) ook al goed voor twee treffers.

Een derde treffer van ADO leek in de lucht te hangen, maar de drie punten bleven uiteindelijk in Drenthe. Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal scoorde Jansen op prachtige wijze. Van afstand knalde hij snoeihard raak. Door de winst heeft Emmen nu 24 punten, net zo veel als ADO. De teams staan op een gedeelde twaalfde plaats.