Hoofdrollen voor scorende Sánchez, Eriksen en Vardy op Wembley: Spurs wint wéér

Hoofdrollen voor scorende Sánchez, Eriksen en Vardy op Wembley: Spurs wint wéér

10-02-2019 16:24 Laatste update: 16:35
14

Dankzij de vierde zege op rij in de Premier League blijft Tottenham Hotspur in het spoor van Liverpool en Manchester City. Leicester City werd zondag op Wembley met 3-1 verslagen. Davinson Sánchez, Christian Eriksen en Heung-min Son scoorden. 

Na ruim een halfuur spelen en kansen voor beide teams opende Sánchez de score. Op aangeven van Eriksen kopte de Colombiaanse verdediger van dichtbij binnen. Voor Sánchez betekende het zijn eerste doelpunt in de Premier League namens Spurs.  

Een kwartier na de pauze volgde er een cruciaal moment. De bal ging op de stip na een overtreding van Jan Vertonghen. Jamie Vardy stond al klaar om in het veld te komen en besloot het buitenkansje direct voor zijn rekening te nemen. De inzet van de spits werd echter gekeerd door Hugo Lloris. Aan de andere kant van het veld was het kort daarna wél raak. Eriksen schoot van buiten de zestien binnen.   

Vardy revancheerde zich een kwartier voor tijd voor zijn misser door de 2-1 binnen te schieten. Na een lage voorzet vanaf rechts kon de routinier intikken. In het resterende kwartier gingen de gasten vól op jacht naar de 2-2. Onder meer Vardy miste echter een grote kans. Son deelde in blessuretijd de genadeklap uit. De Zuid-Koreaan profiteerde van een pass van Moussa Sissoko en bleef oog in oog met Kasper Schmeichel koel. 

Spurs heeft nu 60 punten, vijf minder dan koploper Liverpool. Nummer twee Manchester City (62 punten) trapt om 17.00 uur af tegen Chelsea.