FC Groningen verslaat Vitesse door gouden wissel in afschuwelijke wedstrijd

10-02-2019 16:22 Laatste update: 16:24
101

FC Groningen blijft goed presteren in 2019. Zondag werd Vitesse, in een draak van een wedstrijd, verslagen door een laat doelpunt van invaller Mo El Hankouri: 2-1.

Groningen begon met Ritsu Doan aan het thuisduel met Vitesse. De Japanse sterspeler verloor vorige week de finale van de Azië Cup tegen Qatar, kreeg een weekje vrijaf en keerde enkele dagen geleden terug. In de beginfase was Doan meteen weer de gevaarlijkste man aan Groningen-zijde.

Na dertien minuten viel de openingstreffer. Kaj Sierhuis tikte een goede voorzet van Tim Handwerker binnen en tekende daarmee voor zijn tweede doelpunt in de Eredivisie. Het zwakke Vitesse kwam even later uit het niets op gelijke hoogte. Vyacheslav Karavaev gaf de bal voor en Oussama Darfalou werkte af: 1-1.

In de tweede helft werd het publiek in Groningen niet bepaald verwend. Ondanks dat er ruimte lag, maakten beide ploegen er een potje van. Op het moment dat er niet meer gescoord leek te worden, trok Groningen tóch in de blessuretijd aan het langste eind. Mo El Hankouri trok naar binnen en verschalkte Vitesse-doelman Eduardo met een schot in de korte hoek: 2-1.

Door de zege klimt Groningen verder op de Eredivisie-ranglijst. De teller staat nu op 24 punten, wat de twaalfde plek betekent. Vitesse blijft de nummer vijf met 29 punten.