Twee assists Klaassen bij dikke zege Werder, Atalanta stoomt op

10-02-2019 18:30 Laatste update: 18:34
9

Dankzij onder meer twee assists van Davy Klaassen heeft Werder Bremen zondag met grote cijfers van FC Augsburg gewonnen. Het werd 4-0.

Werder haalt uit in eigen huis
Het Werder Bremen van Davy Klaassen is nog altijd ongeslagen in de Bundesliga in 2019. FC Augsburg werd zondag op een 4-0 nederlaag getrakteerd. Davy Klaassen leverde bij de 1-0 en de 3-0 van Milot Rashica de assist. Ook Johannes Eggestein en Kevin Mohwald scoorden. Werder staat nu op de tiende plek met 30 punten. Augsburg is de nummer vijftien van de Bundesliga.

Atalanta blijft winnen in Italië
De laatste weken boekte Atalanta, de nummer zeven van de Serie A, al zeges op Cagliari en Frosinone en ook SPAL moest er nu aan geloven. Na de pauze werd een achterstand (doelpunt Andrea Petagna) alsnog omgezet in een overwinning. Josip Ilicic en Duvan Zapata scoorden. Hateboer leverde bij de 2-1 van de Colombiaanse goalgetter de assist.

Bologna speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Genoa. Mitchell Dijks zat de volledige wedstrijd op de bank. Het laaggeklasseerde Udinese verloor met 1-0 bij Torino. Bram Nuytinck deed 90 minuten mee, Hidde ter Avest en Marvin Zeegelaar kregen geen speeltijd.

Domper voor AS Monaco in blessuretijd
Het blijft kommer en kwel voor AS Monaco in de kelder van de Franse Ligue 1. Zondagmiddag léék de nummer negentien van Frankrijk af te stevenen op een cruciale zege bij Montpellier. De jarige Radamel Falcao tekende in de 82e minuut namelijk voor de 2-1. In blessuretijd ging het alsnog mis. Andy Delort bezorgde Montpellier vanaf de penaltystip een punt. Monaco heeft slechts vier punten meer dan hekkensluiter Guingcamp, dat nog een duel tegoed heeft.