Man City laat tanden zien en bezorgt onthutsend Chelsea grootste verlies ooit

10-02-2019 18:52 Laatste update: 18:59
25

Manchester City staat weer aan kop in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola blies nummer vijf Chelsea zondagmiddag in het Etihad Stadium compleet van het veld: 6-0. Sergio Agüero tekende voor de tweede keer in een week voor een hattrick. Voor Chelsea is het de grootste nederlaag ooit in de Premier League.

Binnen een halfuur (!) stond het in Manchester 4-0 voor de thuisploeg. Al na een paar minuten opende Raheem Sterling de score. Agüero pegelde kort daarna fantastisch raak en de Argentijnse spits maakte er even later ook 3-0 van, na gepruts in de dramatische achterhoede van The Blues.

Daarmee was het in de eerste helft nog niet gedaan voor Chelsea, dat afgelopen maand ook al met 4-0 verloor bij Bournemouth. Ilkay Gundogan maakte er 4-0 van. Chelsea-goalie Kepa zag er bij de goal van de Duitser niet goed uit. Het was liefst twintig jaar geleden dat de topploeg uit Londen in één helft vier doelpunten incasseerde.

Na de rust bleef City heer en meester op eigen veld. De vijfde treffer van de middag volgde al snel. De bal ging op de stip na een overtreding op Sterling. Agüero schoot raak en tekende daarmee voor z'n derde doelpunt van de middag. Een week geleden had de spits tegen Arsenal (3-1 zege) ook al een hattrick gemaakt.

Het slotakkoord was voor Sterling, in de tachtigste minuut. Op aangeven van Oleksandr Zinchenko maakte de buitenspeler z'n tweede van de dag. Een slordig City liet na rust zelfs na om het dramatische Chelsea nóg harder te vernederen.

City heeft nu 65 punten, net zo veel als Liverpool. The Reds hebben nog wel een wedstrijd tegoed. Tottenham Hotspur won eerder op de dag met 3-1 van Leicester City en staat op 60 punten. Liverpool gaat over twee weken op bezoek bij aartsrivaal Manchester United. In Engeland rijst inmiddels de vraag of Chelsea-manager Maurizio Sarri tegen die tijd nog aan het roer staat op Stamford Bridge.