Barcelona struikelt voor de derde keer op rij: Ter Stegen voorkomt grotere schade

10-02-2019 22:36 Laatste update: 22:42
41

Primera Division-koploper FC Barcelona heeft zondagavond voor de derde keer op rij punten verspeeld in een officiële wedstrijd. Nadat Valencia (2-2 in de competitie) en Real Madrid (1-1 in de Copa del Rey) een gelijkspel meenamen uit Camp Nou, bleven de Catalanen op bezoek bij Athletic Bilbao steken op een doelpuntloos gelijkspel.

De Basken staan slechts drie punten boven de degradatiestreep, maar konden prima meekomen met FC Barcelona en waren na een kwartier spelen zelfs het dichtst bij een openingstreffer. Markel Susaeta dirigeerde de bal richting de verre bovenhoek, maar doelman Marc-André ter Stegen pakte uit met een schitterende save. Aan de andere kant raakte Lionel Messi de bovenkant van de lat.

In de tweede helft probeerden de Catalanen een tandje bij te schakelen, maar Athletic hield stand en gaf nauwelijks grote kansen weg. In de slotfase leek de thuisploeg zelfs opnieuw toe te slaan, maar Ter Stegen kon zich opnieuw onderscheiden bij een open kans voor Inaki Williams. In de blessuretijd kreeg Óscar de Marcos nog een rode kaart wegens vermeend hands: de Athletic-verdediger kreeg de bal echter tegen zijn schouder aan.

Barça verliet San Mamés met één puntje, maar staat ondanks de derde struikelpartij op rij nog steeds zes punten voor op Real Madrid.