Engelse media vrezen voor Sarri na afstraffing: 'Eigenaar accepteert dit niet'

Engelse media vrezen voor Sarri na afstraffing: 'Eigenaar accepteert dit niet'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 08:32ma 11-02-2019 om 08:32

Het hoofd van Maurizio Sarri ligt op het hakblok na de historische 6-0 nederlaag van Chelsea tegen Manchester City. Dat schrijven Engelse media. Ook analisten Gary Neville en Paul Clement houden rekening met een ontslag van de Italiaanse manager.

"Het is het type club waar je niet verrast bent als je wakker wordt en ze de manager ontslagen hebben", zegt Neville bij Sky Sports. De voormalig rechtsback twijfelt desondanks of het een goede keuze zou zijn. "Als de clubleiding voetballend een hoger niveau wil bereiken moeten ze door de pijn heen bijten. In de komende 24 tot 48 uur zullen we zien of Chelsea daar vertrouwen in heeft."

Clement denkt dat de harde kritiek van Sarri op zijn spelers, onder wie smaakmaker Eden Hazard, als een boemerang terug kan komen. "Hij leverde zware kritiek op zijn team na de nederlaag tegen Arsenal en daarna verloren ze met 4-0 van AFC Bournemouth. Ik maak me zorgen over wat ik zondag heb gezien vanwege de houding van de spelers. Er zit iets verkeerd achter de schermen."

"De eigenaar (Roman Abramovich, red.) zal dit niet accepteren", vervolgt Clement, zelf tussen 2009 en 2011 assistent op Stamford Bridge. "De geschiedenis leert dat als een team niet op het juiste niveau acteert, er maatregelen volgen."

Sarri kan weinig met de commotie. "Als de eigenaar me belt, dan ben ik blij aangezien ik nooit iets van hem hoor", zegt de Italiaan. "Ik weet niet wat ik kan verwachten. Mensen vragen steeds aan me wat ik denk over deze situatie, maar dat is aan de club. Ik maak me geen zorgen om mijn baan, ik maak me zorgen om het team."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws