Kranten over PSV: 'De Jong klaagde, maar was ook enorm belangrijk'

11-02-2019 11:00 Laatste update: 11:10
cw
1

PSV pakte zondagmiddag een punt in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht en breidde daarmee de voorsprong op achtervolger Ajax uit naar zes punten. De Eindhovenaren kwamen na rust terug van een 2-0 achterstand. De kranten prijzen met name de vechtersmentaliteit van de koploper, met Luuk de Jong voorop.

Algemeen Dagblad stipt het verschil in mentaliteit tussen PSV en Ajax aan: 'Koploper PSV en achtervolger Ajax stonden feitelijk voor precies dezelfde uitdaging in de rust van hun beide wedstrijden. Ze moesten na een teleurstellende eerste helft met een plan komen om een achterstand te repareren op bezoek bij twee clubs uit de subtop. Bij Ajax veranderde er zaterdag niks in het duel met Heracles, terwijl PSV de tweede 45 minuten tegen FC Utrecht gisteren aangreep om een 2-0 achterstand nog om te buiten tot 2-2. Het gebrek aan samenhang bij de één, was de spiegel van de teamgeest bij de ander.'

'De weelde van acht punten voorsprong op Ajax, dat zat er uiteindelijk niet in voor PSV. Toch deelde de koploper met deze 2-2 weer een tik uit in de titelrace.'

De Telegraaf looft de omzettingen tijdens de rust en het feit dat de Eindhovenaren geloof hielden in een resultaat:  'Het was goed te zien aan de sturende armgebaren van Nick Viergever, van Pablo Rosario en natuurlijk van Luuk de Jong. Alle facetten om in de valkuil van FC Utrecht te vallen waren aanwezig voor PSV. Een slechte eerste helft, een 2-0 achterstand en dus het gevaar om in de drang terug te komen in de wedstrijd gekke dingen te gaan doen. Niets meer dan een paar omzettingen en het geloof in eigen kunnen zorgen ervoor dat het kwaliteitsverschil met de thuisploeg er in de tweede helft toch nog uitkwam: 2-2.'

'Al misten de Eindhovenaren daarmee dus ook een uitgelezen mogelijkheid om Ajax op liefst acht punten achterstand te zetten. Iets dat niemand voor mogelijk had gehouden, nadat PSV direct na de winterstop twee punten liet liggen in Emmen.'

Eindhovens Dagblad looft aanjager en doelpuntenmaker Luuk de Jong: 'De Jong klaagde, maar was ook enorm belangrijk bij de maar half voltooide wederopstanding van PSV. Met twee goals, waarmee hij zijn seizoenstotaal opschroefde naar twintig eredivisiedoelpunten, maakte hij het weekeinde van gemengde gevoelens in het Eindhovense kamp compleet.'

'Van Bommel was daarbij zo eerlijk om aan te geven dat ook FC Utrecht in de slotfase een strafschop had moeten krijgen. Bij een glijpartij van Denzel Dumfries, die zijn man meenam, kwam PSV heel erg goed weg. Het had zomaar de 3-2 voor FC Utrecht kunnen betekenen, in een weekeinde waarin opnieuw is gebleken dat 'circus eredivisie' in vol ornaat terug is.'