Drenthe schrikt van aanval op spelershome Sparta: 'Als je met me wil matten, oké'

Drenthe schrikt van aanval op spelershome Sparta: 'Als je met me wil matten, oké'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 11:15ma 11-02-2019 om 11:15

Royston Drenthe was na afloop van Sparta - FC Twente (0-3) op vrijdagavond not amused. Boze supporters van de thuisclub hadden blijkbaar geprobeerd om het spelershome van Sparta binnen te dringen - en dat schoot bij Drenthe in het verkeerde keelgat. 

Op Het Kasteel ontstond tijdens en na de pijnlijke nederlaag een vijandige sfeer. "Ik ben geschrokken", aldus Drenthe voor de camera van RTV Rijnmond. "Wat? Doet er niet meer toe. We hebben het vandaag weer gezien, ook buiten het spelershome. Het hoort er niet bij. Op het moment dat je dicht bij mijn familie komt, gaan er koppen rollen. Daar ben ik van geschrokken."

De linkspoot wilde er nog wel even dieper op ingaan. "Het is heel simpel. Voetbal is mijn leven, maar familie is mijn adem. Begrijp je? Op het moment dat jij denkt dat je als persoon, als supporter van Sparta, binnen kan dringen in het spelershome, dan verlies je toch een bepaald respect voor mensen die er niks mee te maken hebben."

"Als je met mij wilt matten, oké, dan is aan mij de keuze of ik dat wil. Maar zodra je bij mijn familie in de buurt komt... Dan is het respect ver te zoeken. (...) Ze probeerden het spelershome in te gaan, omdat ze ons hun zegje wilden doen. Voor het spelershome stonden ze met ME te vechten." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws