Vermeulen prijst PSV'er: Iedereen bij FC Utrecht werd knettergek van hem

Vermeulen prijst PSV'er: "Iedereen bij FC Utrecht werd knettergek van hem"

11-02-2019 14:50
49

PSV heeft het gelijkspel tegen FC Utrecht volledig te danken aan Luuk de Jong. Dat stelt Arno Vermeulen bij Studio Voetbal. De PSV-spits was volgens de commentator een plaag voor de tegenstander.

"Zonder De Jong was PSV dit niet gelukt", aldus Vermeulen. "Iedereen bij FC Utrecht werd knettergek van hem. Hij was weer aan het etteren en vasthouden en met de scheidsrechter in de weer. Maar hij is goud waard voor het team. Hoe hij een elftal op sleeptouw kan nemen, fantastisch. Ook na de 2-2 wilde De Jong nog tot de laatste seconde winnen."

Ook Pierre van Hooijdonk is vol lof over De Jong. "We weten allemaal wat voor belangrijke rol hij dit seizoen speelt. Hij wil en kan fysiek de strijd aangaan met tegenstanders. Dat is een enorm voordeel."

De Jong staat op twintig competitietreffers dit seizoen. Dat zijn er nu al, na 21 duels, evenveel als zijn totale productie van de voorgaande twee seizoenen. PSV profiteerde met het gelijkspel minimaal van de misstap van Ajax (1-0 nederlaag bij Heracles Almelo). Het gat met de Amsterdammers is nu zes punten.