Courtois voorspelt spektakel in Amsterdam: 'Dat gaan ze in eigen huis niet doen'

Courtois voorspelt spektakel in Amsterdam: 'Dat gaan ze in eigen huis niet doen'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 21:02ma 11-02-2019 om 21:02

Thibaut Courtois verwacht woensdag een open wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. De Belgische doelman van Real Madrid vindt dat de spelopvatting van de Amsterdammers te vergelijken is met die van de Spaanse grootmacht.

Real Madrid komt in goede vorm naar Amsterdam, terwijl Ajax juist in een mindere fase zit. Toch schat Courtois in dat Ajax een 'taaie opponent' zal zijn. "Maar we hopen natuurlijk dat we door zullen gaan. Beide teams proberen mooi voetbal te spelen", zegt de Belgische doelman op de officiële kanalen van de UEFA. "Bovendien leunen zij ook nooit naar achteren."

„Ze hebben een goed team, met een mix van ervaring en jonge, getalenteerde spelers", analyseert Courtois de tegenstander van aanstaande woensdagavond. "Ze gaan niet verdedigen in eigen huis. We moeten dan ook geconcentreerd spelen, goed verdedigen en Ajax proberen pijn te doen waar dat kan.”

Aanstaande woensdag wordt het heenduel tussen Ajax en Real Madrid om 21.00 uur in gang geschoten in Amsterdam. De return in Santiago Bernabeu wordt afgewerkt op dinsdag vijf maart.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe eindigt de eerste ontmoeting tussen Ajax en Real Madrid?

Zege Ajax
29%
Zege Real Madrid
59%
Gelijkspel
13%
(5145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws