Go Ahead nadert de tweede plaats door driepunter in Utrecht, Roda hard onderuit

11-02-2019 21:53
42

Go Ahead Eagles heeft door een 4-2 uitzege bij Jong FC Utrecht de tweede plaats van FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie in het vizier gekregen. De club uit Deventer staat nu nog maar één punt achter op de Brabanders. Roda JC kreeg een pak slaag bij Jong Ajax en ziet de concurrentie naderen.

Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles 2-4
Het duel tussen de beloften van FC Utrecht en de ploeg van trainer John Stegeman stond in het teken van Leon de Kogel, die voor en tijdens de wedstrijd werd geeerd door beide clubs en hun supporters. Toen de voormalig spits van beide clubs in de rust een cheque in ontvangst nam stond er een 2-0 voorsprong voor Go Ahead op het bord. Jeroen Veldmate scoorde na een half uur vanaf de stip en Richard van der Venne verdubbelde twee minuten later de marge. Keelan Lebon bracht na de onderbreking namens de Domstedelingen de spanning terug in de wedstrijd (1-2), maar Veldmate en Van der Venne troffen ook in de tweede helft doel. De tweede Utrechtse goal, een knap schot van Shayne Pattynama, was voor de statistieken. De driepunter brengt Go Ahead tot op één punt van nummer twee FC Den Bosch, dat vrijdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Volendam. De achterstand van de Deventenaren op koploper Twente bedraagt nog zeven punten.

Jong Ajax - Roda JC 5-1
De beloften van Ajax, waar onder anderen Perr Schuurs, Lassina Traoré en Vaclav Cerny hun opwachting maakten, hadden geen kind aan de bezoekers uit Limburg. Binnen twaalf minuten leidden de Amsterdammers al met 2-0 door goals van Noa Lang en Victor Jensen, waarna Vaclav Cerny en Jasper ter Heide nog voor rust het kwartet volmaakten voor Jong Ajax. Tussendoor zorgde Roda-topscorer Mario Engels met een benutte strafschop nog voor een tegentreffer, maar dat hielp Roda in de tweede helft niet meer. Integendeel, het was Perr Schuurs die voor de 5-1 eindstand zorgde. De zesde plaats van Roda JC, die voorlopig recht geeft op een plekje in de tweede ronde van de playoffs om promotie, komt door de nederlaag van de Limburgers serieus in gevaar. RKC Waalwijk heeft evenveel punten als de ploeg uit Kerkrade, terwijl rivaal MVV met twee punten achterstand ook op het vinkentouw zit. Jong Ajax heeft even veel punten als MVV, maar doet niet mee om promotie.