Jansen: 'Het transferthema speelt een rol in de kleedkamer van Ajax'

Jansen: 'Het transferthema speelt een rol in de kleedkamer van Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 07:03di 12-02-2019 om 07:03

Laatste update: dinsdag 12 februari 2019 om 07:37di 12-02-2019 om 07:37

Het transferthema speelt een rol in de kleedkamer van Ajax, stelt Freek Jansen van Voetbal International. De Ajax-watcher weet dat meerdere spelers azen op een transfer en zich hebben ingesteld op een zomers vertrek.

Na de 1-0 nederlaag tegen Heracles Almelo schrijven grote media als De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Voetbal International over de sportieve crisis in Amsterdam. Intern zou het niet lekker lopen en spelers zouden zich te erg richten op persoonlijk succes. "AD, VI en Telegraaf hebben ongeveer hetzelfde geschreven", vertelt Jansen bij Natafelen op FOX Sports

"Het verhaal dat ook door insiders wordt erkend, is dat het een samenloop van omstandigheden is. Belangrijke spelers zijn uit vorm en leiders staan niet op, maar ook het transferthema speelt een rol in de kleedkamer. Dat hoor je van verschillende kanten. Iedereen gunt het Frenkie de Jong, want hij is heel geliefd door de achterban en spelersgroep, maar er zijn vijf á zes spelers die zich hebben ingesteld op een vertrek bij Ajax."

"Bij die spelers leeft bewust of onbewust de vraag: hoe ziet mijn toekomst eruit? Welke clubs komen er voor mij voorbij? Dat allemaal samen moet door de technische staf gemanaged worden. Ze dachten dat ze dat wel even zouden doen, omdat ze zo makkelijk gewonnen hebben in de eerste seizoenshelft. In de rust (van het duel met Heracles, red.) vroegen ze zich ook af wat er met ze aan de hand is."

Kenneth Perez voegt daar iets aan toe. "Het is alsof ze het niet kunnen begrijpen dat ze zo in de problemen komen. Ajax is een club van niemand doet ons wat. Dat breekt ze op. Je ziet ze steeds gehaaster spelen."

Lees ook: 'Werk voor Ten Hag: Schreuder niet op z'n plek; spelers willen vrijheden behouden'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Ajax dit nog rechtzetten?

Ja
39%
Nee
61%
(1661 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws