Oorlogstaal Van Stee bij Sparta: En dat heb ik ze laten weten ook

Oorlogstaal Van Stee bij Sparta: "En dat heb ik ze laten weten ook"

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 08:55di 12-02-2019 om 08:55

Laatste update: dinsdag 12 februari 2019 om 09:04di 12-02-2019 om 09:04

Technisch manager Henk van Stee spreekt in het Algemeen Dagblad harde woorden over de spelers van Sparta. Na de 0-3 nederlaag tegen FC Twente lijken de kansen op de landstitel verkeken. De achterstand op koploper Twente is inmiddels elf punten.

Sparta wacht nog altijd op de eerste overwinning het jaar. Na de 2-0 nederlaag bij Jong Ajax van 21 december werd er in 2019 gelijkgespeeld tegen SC Cambuur, Roda JC, Telstar en FC Volendam. Vrijdag ging het in eigen huis mis tegen Twente. Supporters van Sparta gingen na die wedstrijd verhaal halen voor de ingang van Het Kasteel.

Van Stee vindt dat iedereen bij Sparta in de spiegel moet kijken. "Wat mezelf betreft: misschien moet ik wel concluderen dat ik de verkeerde spelers heb gehaald", zegt hij in het AD. "En dan doel ik op het mentale aspect. Want kwalitatief gezien vind ik nog steeds dat we een selectie hebben die moet kunnen promoveren naar de Eredivisie. De praktijk is echter dat slechts drie spelers stabiel zijn sinds de winterstop: Bart Vriends, Laros Duarte en Mohamed Rayhi. De rest is veel te wisselvallig."

Van Stee verwacht meer van ervaren spelers als Roy Kortsmit, Dries Wuytens, Adil Auassar, Royston Drenthe en Lars Veldwijk. "En dat heb ik ze laten weten ook. Wat ik van spelers verlang is dat het team op één komt bij ze. En ik vraag me oprecht af of Sparta wel op één komt bij sommige spelers."

"Ik krijg het gevoel dat sommigen te veel bezig zijn met randzaken. En dat uit zich in wedstrijden. Een keer verliezen van FC Twente, een club met een eindeloos malen hoger budget, is geen schande", zegt Van Stee. "Wél dat je verzuimt om wedstrijden tegen Roda, Telstar, Cambuur en Volendam op mentaliteit over de streep te trekken."

Van Stee sluit niet uit dat spelers die niet alles geven op de bank terecht komen. "En dat hebben ze dan maar te accepteren. Op een enkeling na, heeft geen enkele speler recht van spreken na de winterstop."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws