Spanjaarden niet beducht voor Ajax: 'Eind jaren 60 kenden ze alleen het wasmiddel'

Spanjaarden niet beducht voor Ajax: 'Eind jaren 60 kenden ze alleen het wasmiddel'

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 08:53di 12-02-2019 om 08:53

Laatste update: dinsdag 12 februari 2019 om 09:47di 12-02-2019 om 09:47

Real Madrid lijkt niet wakker te liggen van het Champions League-tweeluik met Ajax, denken Sierd de Vos en Edwin Winkels. De twee kenners van het Spaanse voetbal denken dat de prestaties van de Amsterdammers in het verleden meer tot de verbeelding spreken dan die van vandaag de dag.

Winkels sprak onlangs met de hoofdredacteur van dagblad AS over de naderende ontmoeting. "Voor ons is Ajax vooral een herinnering, zei hij. Eind jaren zestig kwamen ze hier voor het eerst spelen, toen kenden wij alleen het wasmiddel dat Ajax heet", vertelt de in Catalonië woonachtige journalist aan het Algemeen Dagblad. "Het Nederlandse voetbal is nu opnieuw niet meer dan een wasmiddel, ze kennen er niet zo veel van."

De Vos verwacht niet veel van de dubbele ontmoeting. "Als je de twee elftallen naast elkaar legt, dan is Ajax op één, hooguit twee posities net zo goed of beter bezet. Op negen, tien posities dus niet." De commentator van Ziggo Sport merkt bovendien dat De Koninklijke steeds beter in vorm begint te komen. "Sinds Santiago Solari definitief hoofdtrainer is geworden, heeft hij het aardig op de rit. Hij heeft een karakter dat veel succes oogst bij zijn spelersgroep. Die zien nu dat grote kanonnen (spelers als Marcelo en Gareth Bale, red.) niet meer heilig zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe eindigt de eerste ontmoeting tussen Ajax en Real Madrid?

(5145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws